Статті

Гвардієць, що загинув під Слов'янськом

4 Липня 2017 06:27

7 травня 2014 року військовослужбовці полку спеціального призначення Національної гвардії України «Ягуар» провели в останню путь свого однополчанина – 34-річного інструктора-гранатометника прапорщика Віктора Григоровича Долінського, який був смертельно поранений двома днями раніше, під час участі в антитерористичній операції в районі міста Слов’янська на Донеччині.

З ранку в одному з православ них храмів міста Калинівки, де дислокована частина, пройшов заупокійний молебень, після якого відбулася громадська панахида. Віддати шану прапорщику Долінському прийшли перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Олександр В’юник, заступник начальника управління Західного оперативно-територіального об’єднання НГУ з виховної роботи полковник Олег Білий, військовослужбовці й ветерани «Ягуара», рідні та близькі покійного, звичайні городяни – загалом близько тисячі небайдужих людей.

За словами виконувача обов’язків командира роти, у якій служив Віктор Григорович, капітана Томаса Ругенюса, 5 травня бронетранспортер, на якому їхали спецназівці, був обстріляний сепаратистами: «Бойовики поцілили в машину з протитанкового гранатомета. Від вибуху Віктор загинув на місці, його товариш був поранений…».

Ветеран полку полковник запасу Ігор Зюбрицький згадав про ратний шлях загиблого: «Майже половину свого життя Віктор Долінський віддав служінню Батьківщині. Після закінчення професійно- технічного училища проходив строкову службу в миколаївській частині внутрішніх військ МВС, а 2000 року прийшов на службу за контрактом у „Ягуар”. За цей час він став справжнім професіоналом у військовій справі, дуже пишався своєю службою, був прикладом для своїх товаришів…».

Поховали прапорщика Долінського на цвинтарі його рідного села Нижчий Ольчедаїв Могилів- Подільського району Вінниччини.

У нього залишилися дружина та 12- річний син…

У серпні 2016 року Меморіал пам’яті Героїв АТО урочисто відкрито у прикордонному місті Могилів-Подільський, а площу, де він знаходиться, рішенням міськради назвали Площа Героїв.

Шістнадцять могилівчан віддали життя у боротьбі з сепаратистами та російськими бойовиками на Донбасі.  Кожного з них міський голова Могилів-Подільського Петро Бровко назвав поіменно у своєму виступі перед громадою під час відкриття Меморіалу.

Це прикордонники Олег Глущак, Олександр Дзюбелюк, Володимир Блажко, Віктор Соколовський, Павло Дмитренко, розвідник 128 гірсько-піхотної бригади Євген Герасевич, добровольці Андрій Бровінський, Сергій Вознюк, Володимир Коняга, мобілізовані Максим Чорнокнижний, Андрій Крилов, Сергій Керницький,  боєць полку «Азов» Владислав Дюсов, нацгвардієць Віктор Долінський, айдарівці Ігор Римар та Сергій Коврига. Наймолодшому з них - Владиславу Дюсову виповнився тільки 21 рік. Їхні портрети висічені скульпторами на кам’яній стіні, встановленій у центрі міста при вході до міського парку. А над ними слова: «Слава Україні! Героям Слава!»

По матеріалам Іменем закону, 20 хвилин

Герои АТО


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling