Статті

В окопах атеїстів не буває

20 Липня 2017 07:42

"Коли стався обстріл і наше попереднє житло було зруйноване вщент, цілою лишилась лиш кімната, де були ці дві ікони. Тому я забрав їх з собою в свій новий бліндаж", - каже Валентин.

"Як бачите, по церкві та довкола неї було багато прильотів, різного калібру, навіть в купелі вибухи додали два нових "басейни"; але мозаїчна ікона лишилась неушкодженою", - каже інший боєць, показуючи нам розбиті вікна каплички та вищерблене осколками каміння довкола мозаїки.

Взимку 2015 року ми на власні очі бачили в Маріуполі вщент розбиту прямим влучанням "Граду" квартиру, в якій цілою лишилась тільки одна стіна - так, та сама, внутрішня перегородка, на якій був килим з розвішаними по ньому іконами.

20 серпня 2014 року російські "Урагани" від кордону розстріляли військовий табір у сосновому лісочку між Старогнатівкою та Гранітним. Палало цілий день!

"Почувши перші вибухи, я метнувся вискочити з палатки у найближчий окоп - але довкола вже все горіло і вибухало, весь ліс став дибки! Тоді я впав на землю просто в палатці і почав голосно молитись, рахуючи подумки ті кляті 20 секунд, щоб встигнути перебігти між пакетами "Ураганів". Як тільки впав останній 40-й снаряд - кинувся в окоп. Озирнувся на платку - вона стояла цілісінька, без жодного пошкодження, серед цього вируючого моря смерті і вогню. Мить - і вона теж спалахнула; але я вже був в укритті", - докладно, з подробицями розповідав ввечері солдат, який о 4.20 ранку разом з іншими дивом пережив той страшний обстріл.

Хочете - вірте, хочете - ні. Як кажуть, в окопах атеїстів не буває.

Оригинал

Герои АТО


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling