Статьи

Жити за Конституцією!

28 июня 2017 00:57

Конституції України 21 рік! Чого тільки не зазнавав наш Основний Закон за цей час, скільки ідеологічних списів було зламано, як тільки не намагалися ті чи інші політики, які приходили до влади, переписати та підлаштувати Конституцію під себе.

Їм навіть було не в тямки, що за нею треба жити, а не ламати її під себе. Та, на жаль, такі вже були тогочасні пострадянські українські реалії.

Безумовно, Основний Закон не є сталим, він за своєю природою має постійно розвиватися та вдосконалюватися. Наразі конституційна реформа триває – зміни торкаються судової системи,  децентралізації, запропоновано концепцію, яка покликана усунути дуалізм між різними гілками влади та оптимізувати діяльність публічного управління.  

Вперше в історії України цей процес відбувається досить відкрито і прозоро з залученням громадського сектору. Це додає впевненості, що конституційні зміни забезпечать реальні передумови для формування в Україні громадянського суспільства.

Але завжди важливо пам`ятати – якою б ідеальною не була Конституція, якщо ми не будемо додержуватися її положень, в нашому житті мало що зміниться.

До речі, саме завдяки безвізовому режиму дедалі більше українців зможуть на власні очі побачити, як у країнах Європейського співтовариства шанують, а головне – виконують конституції власних держав. Подивившись та поспілкувавшись із європейцями, можливо, ми нарешті усвідомимо, чому рівень життя там так відрізняється від нашого. Можливо, це спонукатиме нас невідворотно перебрати цей досвід…

Ми навчилися шанувати наш державний стяг, ми проникливо співаємо «Ще не вмерла…», тепер залишилося так само віддано та щиро почати виконувати національне законодавство і нарешті жити за Конституцією!

Слава Україні! 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling