Статьи

ПА ЧЕС: Чергова перемога України

7 июля 2017 13:10

Завершилася робота Парламентської асамблеї Чорноморської економічної співпраці, в якій взяла участь у складі делегації українських парламентарів на чолі з моєю колегою по фракції «Народний фронт» Людмилою Денісовою.

Країни ОЧЕС є перспективним напрямком вкладання інвестицій у європейсько-азійському просторі. На території цих країн розташовані як великі поклади вуглеводнів, так і потужні промислові ринки, які здатні, з одного боку, самі виробляти сучасну продукцію, а, з іншого – є цікавими для розвинутих країн з точки зору залучення робочої сили, земельних угідь і перспектив продажу продукції на цих ринках.

Метою роботи нашої делегації було, насамперед, донести, що Україна є невід’ємною складовою цього ринку, адже наша держава – важливий промисловий партнер у єдиному ланцюгу виробництва літаків, складних машин, автомобілів, суден, а також є перспективним гравцем на ринку сільгосппродукції і, головне, надійним транзитером між країнами Західної Європи і Близького Сходу.

ОЧЕС є, передусім, економічною організацією, але економіка – це завжди сублімоване вираження політики. Враховуючи те, що Росія – також член організації, цього разу не обійшлося без політичного протистояння. Звичайно, ще до початку пленарної роботи було зрозуміло, що країна-агресор заклала до порядку денного провокативний чинник. Йдеться про включення до складу російської делегації, так званого, депутата Держдуми, незаконно обраного від анексованого Криму.

Відзначаю рішучі дії голови нашої делегації Людмили Денісової. Вона домоглася, аби  не було узаконено мандат цієї людини в ОЧЕС, а відтак –поклала край намаганням  Росії бодай частково легітимізувати окупацію Криму.

Дипломатична поразка Росії не лише в тому, що її представника позбавили мандату, ба більше - не допустили до подальшої роботи Парламентської асамблеї, вилучивши із зали. Якщо поглянути на ситуацію з точки зору дипломатії, це – справді надзвичайно радикальний крок.

Засвідчую позитивну тенденцію для України: нарешті цивілізований світ безапеляційно вказує Росії на неприпустимість будь-яких зазіхань на зміну визнаних усталених кордонів у 21 столітті.

Участь у роботі ПА ЧЕС знову переконала мене – ми вже давно не на самоті, Україна має надійних союзників і партнерів у боротьби з імперськими амбіціями Кремля!

Слава Україні!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling