Статьи

Народжена революцією

4 августа 2017 00:04

Два роки тому Указом Президента було остаточно закріплено нову сутність, філософію роботи правоохоронної системи - створено Національну поліцію України.

Переді мною спливає ціла галерея образів людей, які зробили принцип «служити та захищати» основою свого життя в професії поліцейського.  Багато з перших копів, які присягали на вірність Україні на Софіївській площі в Києві, прийшли фактично з передової. Вони добровольцями рушили захищати рідну землю, проходячи свій найголовніший вишкіл на патріотизм.

Для вічності два роки – лише мить, а от для літопису Національної поліції – знакова віха, сповнена безліччю історій про врятовані життя, попереджені тяжкі злочини та, здавалося б, маленькі добрі справи, які почали формувати в українцях велику довіру до правоохоронців. Найголовніше, що відбулося -зник страх перед людиною в поліцейській формі, поступово стереотип, коли суспільство сприймало їх здирниками та кришувателями, стирається в людській пам`яті.

Остання статистика розкриття злочинів та довіри до поліції є найбільш переконливим аргументом на закиди скептиків та популістів. Але ми не маємо забувати, що це не сталося саме по собі – за кожним зрушенням стоїть титанічна, виснажлива, копітка праця цілої команди. Окремо хочу відзначити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який став справжнім натхненником і генератором наймасштабнішої з реформ в Україні після Революції Гідності – він завжди залишається оптимістом та вірить у кінцевий успіх починання навіть тоді, коли інші складають руки та вважають справу безперспективною.

Поза сумнівом, такі реформи можливі лише, якщо всі гілки влади мобілізуються та працюють в суголоссі. Я щиро вдячна колишньому прем’єр-міністрові Арсенію Яценюку, який підтримав це починання, стійко та мужньо стримуючи зливу критики на перших, підготовчих етапах реформи. Також дякую всім тим своїм колегам у Верховній Раді, хто сумлінно та відповідально спрацював і забезпечив створення необхідного правового поля для проходження реформи.

У цей день звертаюся до кожного поліцейського: Ви робите надзвичайно шляхетну справу, кожної миті перебуваючи на межі небезпеки. Ви тримаєте внутрішній український фронт, забезпечуючи порядок та спокій наших громадян. Нехай Господь оберігає вас і ваші родини!

Слава Україні!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling