Статьи

Наймолодший доброволець батальйону "Дніпро-1"

12 апреля 2018 07:18

Гребенюк Максим Олегович (позивний «Слонік»)

Звання, підрозділ, посада: міліціонер взводу № 1 роти № 2 полку патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1» Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Дніпропетровській області, рядовий міліції.

Дата і місце народження: 30 серпня 1996 року, м. Новомосковськ, Дніпропетровська область.

Дата і місце загибелі: 24 січня 2015 року, с. Піски, Ясинуватський район, Донецька область.

Обставини загибелі. У січні 2015 року М. О. Гребенюка разом з іншими працівниками полку патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1» було направлено для виконання завдань командування в район н. п. Піски Донецької області. 24 січня 2015 року приблизно о 18.00 під час мінометного обстрілу незаконними військовими формуваннями позицій підрозділу рядовий міліції Гребенюк Максим Олегович загинув.

Нагородження: Указом Президента України № 270/2015 від 15 травня 2015 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Максим — один із найперших добровольців батальйону «Дніпро-1», і — один з наймолодших українських героїв, який поклав своє життя за рідну землю у бою.

За своє коротке життя Максим встиг здобути середню освіту: 2013 року закінчив СЗШ № 2 м. Новомосковська Дніпропетровської області.

Загинув 24 січня 2015 року під час обстрілу російськими збройними формуваннями с. Піски (Ясинуватський район) під Донецьком внаслідок прямого влучення артилерійського снаряду.

Він був дуже завзятим, ніколи не сидів на місці з дитинства. Його молодший брат хоче бути не гіршим за нього. Теж мріє про війну, але займається волонтерством.

Максим любив мотоцикли і вправно ними керував.

Ціла спільнота відчула горе, коли він покинув це життя. Для побратимів, а тим більше батьків його загибель не логічна, адже він дуже багато планував у своєму житті.

Проте, як кажуть, такі люди мають стати для нас прикладом того, як жити з ціллю і метою, а не просто існувати.

Він любив свою країну, хотів жити в ній вільно і робив багато не лише на словах.

Герои АТО


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling