Общество

В житті громади харківського храму УПЦ КП сталась визначна подія

20 августа 2017 09:38

Німецька громада з міста Тюбінгем подарувала харківському храму святого Іоанна Богослова УПЦ Київського патріархату церковний дзвін, повідомляє Главное з посиланням на сайт храму.

Історія дзвону така. Колишній директор початкової школи гер Уве прочитав листи свого батька, який в роки війни солдатом був у Харкові. Чоловік був у полоні і згадує, що харків'яні поставились до нього милосердно. Тому на знак вдячності син вирішив щось зробити для Харкова. Після розмови з донькою однієї з прихожанок - Лідії Киценко було вирішено подарувати харківському храму дзвін.  Німецькі громадяни, прихожани лютеранської церкви, близько 5 років збирали кошти і назбирали близько 10 тисяч євро. На ці кошти був вилитий церковний дзвін вагою 400 кілограмів.

17 серпня дзвін був піднятий на дзвіницю храму. 

До Харкова також завітала німецька делегація на чолі з гером Уве.

І вже 19 серпня прихожани святили плоди під звуки нового дзвону, в який бив особисто гер Уве.

Настоятель храму отець Віктор Маринчак каже, що це непересічна подія не тільки для храму, бо такий подарунок - перший в історії УПЦ Київського патріархату.

Гер Уве розповів харківській громаді, що він вже 6 років вчить українську мову. На відео можете переконатись, що він говорить нею дуже добре.

Завжди захоплює дух, коли диво стається поруч з тобою. Мрія однієї людини, яка захотіла стати ближче до України, країни, в яку колись її батько прийшов солдатом, вилилась в прямому і переносному сенсі у дзвін, який має тепер благовістити мир на нашій землі. 19 серпня всі присутні в храмі, затамувавши подих, слухали історію про створення тепер вже нашого дзвону, вітали наших братів з Німеччини та співали «Многая літа» всім людям миру. 

 

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling