Статьи

Алена и Аксель

12 января 2020 11:03

Солдат Лігаєва, перша жінка-кінолог військової частини 4114. Вона вирішила вступити до лав Нацгвардії, щоб не розлучатися зі своїм домашнім улюбленцем. Альона виховує собаку породи бельгійська вівчарка на прізвисько Аксель.

«Це моя відповідальність, що я взяла на виховання собаку, тому я вирішила, що ми будем проходити увесь шлях разом. Тим паче Акселю за його темпераментом краще працювати на затримання порушників, він чудово підходить для служби в правоохоронних органах», - розказує пані Альона.

Перед нею стояв вибір куди піти на службу – в Нацполіцію чи в Нацгвардію. Остання переважила завдяки оптимальним умовам служби. В подальшому жінка буде забезпечувати громадський порядок на вулицях Львова разом зі своїм службовим собакою.

Альона також встигла попрацювати в Італії пів року за контрактом в якості каскадера, брала участь у кінному шоу про Середньовіччя. Окрім того, гвардійка раніше працювала тату-майстром, захоплюється виконанням ескізів майбутніх витворів, які потім втілює в життя.

Вся сім’я Альони – спортсмени. Дідусь – заслужений тренер з легкої атлетики України, бабуся – майстер спорту з плавання, мама також займалась професійно плаванням, тато – спортивною гімнастикою.

«В юні роки я також спробувала різні види спорту, - розповідає Альона, - проте до професійного рівня не доходило. Тому що батьки хотіли, щоб я була розвинута різносторонньою особистістю. І в них це вийшло».

Нацгвардійка полюбляє усіх тварин, є активним волонтером, врятувала багатьох домашніх улюбленців від загибелі, так як попереднім власникам вони стали непотрібними: приносила з вулиці, забирала «в добрі руки». Серед найбільш екзотичних тварин, врятованих гвардійкою, були сови, хамелеони, черепашки, ящірки тощо. І це в її сім’ї спадкове.

«Я абсолютно не шкодую за свій вибір професії. Для мене у військовій частині панує домашня атмосфера. Мені взагалі пощастило займатись по життю тими справами, які мені подобаються», - резюмувала Альона.

АТОграф


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling