Статьи

Дай, брат, на счастье руку мне!

4 марта 2020 15:39

Петро та Михайло Огари прийшли до війська разом. Їм було по 18 та 19 років. Родом хлопці з Закарпаття, там допомагали татові та мамі вести фермерське господарства, з малечку мали німецьких вівчарок та мріяли разом про військову службу. До військкомату прийшли самі, не чекали повісток – з єдиною вимогою – служити у Нацгвардії. Пізніше, вже під час підготовки молодого поповнення, хотіли разом поїхати до Навчального центру – опановувати професію кінолога.

Михайло: «Я вважаю так, що кожен чоловік повинен послужити в армії. Так нас з братом навчив тато. Відслужив, віддав свій обов’язок Батьківщині, і будуй далі своє життя. В перший день мого перебування у 2 Галицькій бригаді я почув, що тут можна стати кінологом. Це взагалі мене окрилило. Мало того, що я потрапив до Нацгвардії, ще й можу займатись з собаками!»

Петро: «Коли нас з братом привезли до Львову, ми дуже зраділи. Львів – це як місто мрії для нас. Воно дуже гарне і комфортне. Тут, у бригаді, про кінологічну службу мені одразу розповів брат, йому ж розповіли про це хлопці зі старшого призову. Михайло дуже загорівся цим і почав вмовляти мене також обрати роботу з собаками. Фактично з перших днів ми знали, що наша ціль – потрапити у кінологічну службу».

Михайло: «Дуже хвилювався щодо вступу до Навчального центру. Готувались насичено, бігали, підтягувались. Ми знали свої слабкі місця. Одному потрібно було покращити біг, іншому – підтягування. Ми з братом підтримували один одного, разом тренувались. І разом потім вступили до Навчального центру Нацгвардії у Золочіві».

Зараз Петро та Михайло вже кваліфіковані кінологи. Разом зі своїми службовими собаками виконують завдання з судового та планового конвоювання. Хлопці переконані, що тільки їх любов до тварин та бажання з ними займатись допомогли їм стати тими, хто вони є.

У Михайла службовий пес Айдар. У цієї німецької вівчарки хлопець не перший власник, але кінолог зміг знайти підхід до собаки одразу. Михайло розповідає, що Айдар дуже норовливий пес, впертий і має стержень.

Петро ж має молоду німецьку вівчарку Рея. Хлопець розповідає, що пес дуже чемний, ласкавий та активний. Любить бавитись і надзвичайно вірний.

Аліна Новікова

Фото автора

АТОграф


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling