Харьков

Школьники Харьковщины приехали на мастер-класс к своим защитникам - гвардейцам (фото)

22 октября 2018 15:58

Школьники - участники международных программ «Юный Миротворец» и «Школа мира» посетили воинскую часть 3017 Национальной гвардии Украины.

Для подростков были организованы мастер-классы по первичной военной подготовке и тактической медицине.

Під час заходу старшокласники ознайомилися зі зразками озброєння та наданням первинної медичної допомоги. Метою таких занять є військово-патріотичне виховання — сприяння розвитку почуття патріотизму у підростаючого покоління і залучення підлітків до активної миротворчої діяльності.

«На сьогоднішній день ми обрали для себе пріоритети громадської роботи саме з підростаючим поколінням. Спільно з Національною гвардією України і з Департаментом освіти Харківської міської ради та школами міста наша організація займається міжнародними молодіжними програмами та проектами, одним з яких і є «Юний миротворець» — курси для дітей та підлітків, на яких вони отримають від професіоналів знання достатні для захисту своєї Батьківщини», — зазначає Олександр Дорошенко, заступник голови Громадського об'єднання миротворців ООН, учасників міжнародних операцій та інвалідів війни.

Саме такі заняття сприяють формуванню у старшокласників активної громадянської позиції. Початкова військова підготовка має бути в системі освіти, той практичний досвід, набутий в реальних умовах бойових конфліктів, яким військовослужбовці Національної гвардії зможуть поділитися зі старшокласниками. Такий досвід є необхідним для кожного справжнього громадянина щодо захисту себе та своєї держави.

«Деякі хлопці мріють стати військовими, їм необхідно вміти не тільки захищатися, але й розуміти для чого це потрібно, для чого потрібна армія. Такі зустрічі дають можливість учням навчитися вміти надати медичну допомогу, захистити себе, мати уявлення про зброю та поводження з нею», — розповідає Тетяна Скорич, класний керівник та викладач спеціалізованої школи №119.

«Я більше підтримую миротворчий рух, але якщо буду потрібен країні в найтяжчі часи, то цей досвід мені знадобиться, і знання, які отримав будуть корисними», — ділиться Олександр, учень спеціалізованої школи №119.

На сьогоднішній день 3 бригада оперативного призначення і Громадське об’єднання миротворців активно співпрацює за всіма видами діяльності, але пріоритетним залишається виховання підростаючого покоління, яким має займатися не тільки школа, а й армія і суспільство в цілому.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling