Общество

В зоне ООС военные построили более 900 метров дороги (видео)

22 октября 2018 20:09

Об этом сообщает пресс-служба штаба ООС на своей странице в соцсети:

— Ми фактично були «невиїзними» — розповідає жителька села Новогригорівка Волноваського району Валентина Христенко — Не було дороги. «Швидка» не могла доїхати, хліба не завозили. А у нас же 65 жителів, головним чином пенсіонерів, 8 учнів, яким доводилося півтора кілометри через ліс ходити, щоб до школи потрапити. А тепер, завдяки українським військовим, життя налагоджується — прокладають новудорогу. То для нас не просто дорога. То — зв’язок з рідною Україною! Всі жителі села щиро вдячні нашим воїнам! Низький уклін їм!
Командир взводу загородження Юрій, який бере участь у будівництві дороги, підтверджує слова Валентини Христенко:
— Дійсно, місцеві жителі дуже вдячні. Приходили, допомагали. Приносили компоти, пиріжки. З великою пошаною ставляться до військових.
За словами т.в.о. командира інженерного батальйону, що прокладає дорогу до села, майора Андрія Гогендорфа, робота ведеться на виконання розпорядження командувача Об’єднаних сил. Задіяні 40-тонний універсальний шляхоукладач БАТ-2 та три самоскиди. За один день, 13 жовтня, було сформовано профіль дороги протяжністю 920 метрів, зараз проводиться підвіз і розгортання щебеню.

В селі відсутні торгові точки із соціально значущими продовольчими товарами, відсутній пункт медичної допомоги, загальноосвітня школа.
Населення села Новогригорівка залежить від гуманітарної допомоги, що надається міжнародними та українськими організаціями – продукти харчування, гігієнічні набори, вугілля для опалення, будівельні матеріали.
Однією з організацій, що допомагає мешканцям села є Міжнародний Комітет Червоного Хреста, який звернувся до Командувача Об’єднаних сил з клопотанням про вирішення проблеми мешканців.
Будівництво цієї дороги – це приклад цивільно-військового співробітництва, головне завдання якого максимально відновити доступ мирних громадян до життєвих благ, яких їх позбавила російська збройна агресія.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling